Första advent!

Strålande solsken och några minusgrader, det är härligt!

Fågelmatningen har inletts och det är redan fullsatt på fågelrestaurangen i min trädgård. De första åren som jag matade fåglarna så tog det några dagar innan de hade upptäckt foderautomaterna men nu har de full koll på mig och mina frösäckar. Det tog bara några sekunder innan den första gästen kom och tog för sig av solrosfrön, talgbollar och nötter. Talgoxen var först och sen kom det ett gäng nötväckor och en ilsken blåmes, några gråsparvar och pilfinkar. Det ska bli spännande att se hur många arter som besöker mig i år.

Årets första glögg och gluhwein har avsmakats på en liten mysig adventsbjudning här hemma. Stora goda pepparkakor och lite ädelost smakade bra till och så russin och hackad mandel såklart.

Nu är det bara att njuta av all god mat och alla roliga  julförberedelser som ligger framför oss. Förra året hade jag en total brist på julkänsla men i år ser jag fram emot att pyssla och greja. Dock har jag inte så många måsten för då blir det inte roligt, utan jag gör det som jag känner för och hinner med utan att stressa.

Trevlig adventstid önska jag er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s