Matprat i kvadrat

Idag blev det lite mer matutdelning än vanligt på olika håll och kanter. På skolan serverades en god ugnstekt, färsk fisk med aioli och jag måste medge att kocken ifråga, det vill säga jag, kanske hade varit liiiite för generös med vitlöken i såsen. Men är det ailoi så är det. Det var många som tyckte att den var god men alla är inte lyriska över vitlökssmaken, så är det, alla kan inte gilla allt. Kanske var aiolin till och med smått mirakulös för en vuxen på skolan sa att  ”-Vitlökssåsen kunde väcka döda, men det var gott”. 😉

Sen var det dags att åka iväg för att bjuda några fyrbeningar på mat. Jag hade fått det stora förtroendet att lunch-utfodra ett gäng hästar då min dotter Sanna, som brukar sköta detta fick jobb mitt på dagen.

Rowena lunchar

Rowena lunchar

Det stod hö på menyn och det galopperades i full fart fram till serveringstället. Både liten och stor ska ha sitt och det är så mysigt att stå och höra på det harmoniska, mumsande ljudet när hästarna tuggar sitt hö.

Charmören Pedro mumsar på sin lunch

Charmören Pedro mumsar på sin lunch

När jag kom hem så var det dags för påfyllning av mat i min fågelrestaurang. Än så länge så står det bara solrosfrö, talgbollar och nötter på menyn men den kommer att utökas med mera delikatessaer och läckerheten med tiden. Jag tror att jag ska ta en tur till Granngården i morgon och shoppa loss bland alla smaskiga frön och jag behöver nog köpa någon mer foderautomat också.

Äter som en sparv... Fast många sparvar små äter mer än så.

Äter som en sparv… Fast många sparvar små, äter mer än så.

Sen var det två till som tyckte att jag skulle skärpa till mig och ta fram andra sorters mat. Hö och frö är inte riktigt deras melodi men matglada är de båda två. Och hyfsat bra på att tigga…

Mat snart eller?

Mat snart eller?

Senare på eftermiddagen var vi kollegor på en utbildning och jag tror nog att kursledaren där slipper förkylningar i vinter efter att ha suttit i den vitlöksångan. 😉 Inga bakterier kan rimligtvis överleva detta.

Nu är det dags för dagens sista matlagning, det är familjens tvåbeningar som ska ha lite mat också. Det blir köttfärssås, spagetti och wokade grönsaker. Det är gott samt snabbt och lätt tillagat! Jajamensan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s