Kalaskul!

Nu börjar 1-årskalaset! Grattis Matprat som fyller 1 år idag!

Oj, vad roligt det är att skriva om mat och att vara ute och smaka och beskåda och närvara i alla möjliga matsammanhang. Jag är ju dagligen i skolköket och i skolmatsalen och möter våra matgäster som för det allra mesta är nöjda, hemma lagas det också en hel del mat både inomhus och på sommaren även ute på min altan där jag har en liten köksdel. Det är mysigt så det förslår.

Under året som gått sen jag skrev mitt första inlägg här på bloggen den 8 december 2013 så har jag varit på Årets Kock-finalen på Waterfront i Stockholm i februari, Bocuse d’Or EM-finalen i Älvsjö i maj, Gastronomiskt Forum Halland på Wapnö slott i juni, flera fantastiska restaurangbesök, två inspirerande och roliga matlagningskurser på Restaurangakademien i Stockholm och Årets Kock-delfinalen i jakten på 2015 års kockmästare, i Halmstad i oktober. Allt detta finns förstås dokumenterat här på bloggen Sandahls Matprat. Sök bland ”kategorier” här på sidan.

Det finns de som tycker att jag är lite oregerlig och flyger och far mer än lovligt på en massa olika evenemang men jag tycker att det är roligt och givande och njuter för fullt varje gång jag får nörda loss i min lilla matvärld, gärna tillsammans med likasinnade. Det är alltid spännande att pröva nya smaker och smakkombinationer och att diskutera mat med andra som har samma intresse.

Men nu ska vi fira 1-åringen i dagarna 17! Varje dag ända fram till och med julafton, så kommer jag att lägga ut härliga jul-recept och andra smakfulla godsaker, alltifrån slånbärslikör till grönkål, till bröd, kakor och godis, via senap och saffran,  ätbara prydnader och älgkorv till resonemang kring min barndoms lutfiskminnen plus lite annat, så häng med!

När juldagsmorgon glimmar så kommer några av mina läsare/ följare att bli vinnare av fina, användbara och goda priser! Jag presenterar priserna allteftersom här på Matprat. Vad du behöver göra om du vill delta i utlottningen är att följa mig på facebook (Anette Sandahl, Varbergs kommun, skicka gärna en vänförfrågan), alla som gillar och delar någon/några av Matpratsuppdateringarna eller som väljer att följa mig här på bloggen genom att klicka på Följ-knappen längst ner till vänster här på sidan deltar i utlottningen.

Det ska bli roligt! Välkommen till kalaset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s