Lussekatter!

Numera heter det ju lussebullar i alla recept och det är så lätt att hänga med på alla nymodigheter, men jag håller fast vid lussekatter som det har hetat i alla tider i min värld. Däremot har jag konverterat till saffran.

När jag växte upp var lussekatten ett vetebröd, formad på sitt sedvanliga sätt med russin i krusidullerna, men o-smaksatt för övrigt. Den första gången jag fick smaka saffranskatter var hemma hos min vän Anna som är från Värmland och jag blev omedelbart frälst av den goda smaken. Ett tag bakade jag lussekatter både med och utan saffran men nu är det de vackra gula saffransbröden som gäller och alla hemma hos oss är med på det smak-tåget. Lussekatt = saffran.

Gula fina katter!

Gula fina katter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s