Fågelliv i trädgården

Nu har jag bunkrat upp så att det ska räcka ett tag. Det kommer inte att klara sig hela vintern men kanske en stor del av januari, det beror på hur kallt det kommer att bli. Vi har redan haft besök både av domherren och nötskrikan och de brukar inte dyka upp så länge det är varmt ute. Kanske är det ett tecken på att kallare tider är på ingång, vad vet jag.

En massa god och näringsrik mat inför vintern!

En massa god och näringsrik mat inför vintern!

Vildfågelfrö brukar inte gå åt så mycket, det är mestadels solrosfrö som är gångbart. I år har jag köpt skalat vildfågelfrö med högt energiinnehåll. Det ska bli spännande att se om det blir någon åtgång på det. Jag har många fröautomater så att jag kan fylla på ordentligt och då behöver man inte göra det så ofta.

Min nybyggda trebening

Min nybyggda trebening

Praktiskt ska det var och denna trebening med armar och bord är en jättebra anordning. Jag brukar klä in den med granris så blir den riktigt snygg också men det har inte funnits varken tid eller ork till det i år så nu är jag nöjd med att den ”bara” är funktionell. De stora jumbo-talgbollarna är bra för de räcker länge och talgbollsautomaten gör det svårare för de stora fåglarna att knycka talgbollarna.

Små talgbollar och äpplen blir prydnader i min korallkornell

Små talgbollar och äpplen blir prydnader i min korallkornell

Jag har ett gäng små talgbollar också som jag hänger upp med buntband, det är enkelt och praktiskt. Skator och andra större fåglar kan vara lite ouppfostrade och dra ner bollarna så jag hänger dem mitt inne i grenverket så det ska bli lite svårare att tjuva dem. Jag har också en rosbåge som är en hyfsat välsorterad Restaurang. Välbesökt är den också vanligtvis, inte här på bilden dock eftersom jag nyss fyllt på och inte gått därifrån.

Påfyllt med frö, nötter och talgbollari Restaurang Bågen

Påfyllt med frö, nötter och talgbollar i Restaurang Rosbågen

Det är roligt när trädgården sjuder av liv även på vintern. Jag tycker om att iaktta fåglarna och jag gillar ljudet av vingslagen i tystnaden. Det är också häftigt att de inte är speciellt rädda utan lätt kan sitta vid sina matplatser bara några meter ifrån en, inte för att de inte har koll på var man är utan mer för att de antagligen förstår och känner att man inte utgör någon fara. Hoppas bara att de har koll på katten för han tycker att det är hyfsat intressant att spana in de goda sparvarna. Gammal, tandlös och döv är han men han kan fortfarande jaga om han vill och känner för det.

Prydnad och mat i korallkornellen

Prydnad och mat i korallkornellen

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s