Jakten på den perfekta Jansson

Det finns hur många recept som helst på Janssons Frestelse men det hjälper inte. Jag vet exakt hur den ska smaka när den är perfekt! Frågan är bara hur kommer jag dit?

Den ska vara mjukt krämig men ändå får de översta potatisstrimlorna gärna vara lite knapriga. Det ska vara perfekt avvägt med grädden och ansjovisspadet så att den blir så där smakrikt salt med ändå med en knäckig sötma. Ja, ni hör vilka krav jag har.

Jansson är ju gott överhuvudtaget men jag har många gånger ätit den perfekta Frestelsen hos en kär person som inte finns ibland oss längre, så nu får jag experimentera tills jag når den exakt rätta smaken. Jag kanske borde utlysa en tävling i jakten på den perfekta Janssons Frestelse. Vi får se.

Här är i alla fall gårdagens Jansson på väg in i ugnen. Vi får se när den värms upp idag om jag har kommit närmare gåtans lösning denna gången.

Låg värme länge. Kan det vara en del av hemligheten?

Låg värme länge. Kan det vara en del av hemligheten, måtro?

Om du tror dig ha receptet på Den Perfekta Janssons Frestelsen enligt mina små anspråkslösa krav ovan och vill dela med dig så tveka inte att höra av dig. 🙂 God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s