Pastagratäng

Det är så bra att ha lite rester att tillverka en god lunch eller kvällsmat av. I kylen hade jag lite av varje så det blev en pastagratäng av dessa ingredienser. Detta är bara ett exempel, du har kanske andra rester i din kyl som du kan använda, både kött, grönt och i mejeriväg. I med lite goda kryddor, en liten dejt med ugnen och vips har du en god rätt på bordet.

 • 1 gul finhackad lök
 • några cocktailtomater
 • 1 paprika
 • 1 bit färsk gurka i stavar
 • 200-250 g stekt kyckling i bitar
 • ca 10 skivor grönpepparsalami
 • ca 5 dl kokt kall pasta
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 dl mjölk
 • 2 ägg
 • 0,5 dl tomatpure
 • salt och peppar eller någon annan krydda som du tycker om
 • smör eller olja
Rykande panna med goda ingredienser

Rykande panna med goda ingredienser

Fräs löken, paprikan och tomaterna i lite smör eller olja. Tillsätt kyckling, salami, gurka och pasta och låt allt fräsa med en stund så det blir varmt. Krydda och lägg över i en ugnsfast form.Sen är det bara att vispa upp äggen lätt och blanda i creme fraishe, mjölk, tomatpuré, salt och kryddor. In i ugnen i 200 grader i knappt en halvtimma så är det klart att servera till exempel med en god och fräsch sallad.

God, varm pastagratäng!

God, varm pastagratäng!

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s