Slånbärslikör – del tre

De två förra stegen i processen att göra slånbärslikör kan du läsa om under Kategorin ”Drycker” i spalten till höger.

Nu är likören klar för att ställas mörkt och vila sig i några månader innan avsmakning! Det har gått fyra dagar sen jag sockrade bären och nu hade de skrumpnat ihop och tappat färg, sockret hade smält och det hade bildats en liten rosa sockerlag med slånbärssmak på botten av skålen.

Skrumpna slånbär

Skrumpna slånbär

Det var bara att sila av lagen och slänga bären. Det var lite partiklar i sockerlagen så den fick gå först genom en sil och sen genom några kaffefilter. Till slut var det kvar knappt 1 dl slånbärslag, närmare bestämt 6 msk, det vill säga 90 cl.

Sockerlag från slånbären

Sockerlag från slånbären

Sen var det bara att blanda slånbärsspriten som vilat på sin flaska i fyra dagar med sockerlagen från idag. Nu ska den få stå och dra sig och jag kanske skakar lätt på flaskan då och då de närmaste veckorna så allt blandar sig ordentligt och alla smaker kommer fram. Det blir lagom att provsmaka härligheten till påsk, det är 10 veckor dit, men likören tjänar nog på att stå och gosa ihop sig ännu längre.

Vacker slånbärslikör

Vacker slånbärslikör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s