I morgon börjar tävlingen!

Nu har vi spännande dagar framför oss! I morgon drar Bocuse d’Or-tävlingen igång i Lyon i Frankrike. 24 av världens främsta kockar samlas där för att  tävla för sitt land om vem som är världens bästa kock. Sverige representeras i år av Tommy Myllymäki.

Heja Tommy!

Heja Tommy och Sverige!

Tommy Myllymäki har varit med och tävlat för Sverige i Bocuse d’Or tidigare och kom då tvåa så jag tror nog att han har guldet i sikte denna gången. På onsdag är det hans tur att ställa sig i tävlingsköket, i kök nummer 8, och vi kan följa honom och de andra ländernas tävlande via webben på http://www.bocusedor.com/web-tv-1

Sverige har vunnit matlagnings-VM, Bocuse d’Or, en enda gång hittills och det var 1997 när Mathias Dahlgren tog hem guldet till Sverige! Silvermedaljen är också bärgad hem till Sverige inte mindre än 4 gånger! 1995 av Melker Andersson, 2001 av Henrik Norström, 2009 av Jonas Lundgren och 2011 av Tommy Myllymäki så vi kan visst vara stolta över våra duktiga och ambitiösa svenska kockar!

Det hade varit roligt att vara på plats i Lyon nu men det ska bli mysigt att sitta här hemma och följa tävlingen också. Vi får väl ha en flaska champagne på kylning på onsdag fall i fall…  Heja Tommy och hela det svenska teamet!

Heja Sverige!

Heja Sverige!

Du kan läsa om EM-finalen Bocuse d’Or i maj 2014 då jag var på plats på Älvsjömässan i Stockholm och såg Tommy Myllymäki och Sverige vinna! Det var mäktigt! Sök Bocuse d’Or under ”Kategorier” i spalten till höger på sidan.

Inte dåligt alls!

Inte dåligt alls!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s