En doft av choklad

Jag fick en spännande gåva! Det var en underbart vacker liten burk av finaste trä, jag vet tyvärr inte namnet på träslaget, men jag ska försöka att ta reda på det. Mina grannar har varit på Cuba och jag har vattnat deras växter och tagit in post när de har varit bortresta.  Jag är inte själv någon globetrotter, utan trivs rätt bra på hemmaplan men jag blir väldigt glad av personliga gåvor från olika delar av jordklotet.

Cubas östkust möter Sveriges västkust.

Cubas östkust möter Sveriges västkust.

Denna vackra burk kommer från Cubas östkust, nämligen från orten Baracoa i provinsen Guantanamo. Där odlas det kakao av finfin kvalitet och i den här lilla härliga träburken finns en väldoftande kräm av kokad kakao. Jag vet inte om det är kakaobönan eller kakaofrukten som använts men den ljusa och ganska hårda massan har i alla fall en distinkt doft av choklad. Tydligen står kakaon och kokar både länge och väl innan den till slut är en färdig kräm.

Chokladdoft från Cuba

Chokladdoft från Cuba

Tro nu för all del inte att denna lilla godsak är till för att avsmakas… nej, den doftar tydligt av choklad men den smakar inte speciellt mycket. Det gör inget för den är till för hudvård! Kakaokrämen sägs vara ett universalmedel mot rynkor, sår, solskador och mycket annat genom att den ger huden fukt och näring. Kakaon innehåller många fina näringsämnen och massor av bra antioxidanter så användningsområdena är säkert många så som det ofta är med de växter som vi har i vår närhet.

Nu är det bara upp till bevis! Visst har man samlat på sig en och annan rynka genom åren så vi får se om den här lilla krämen hjälper mot detta fenomen. 😉 Den känns väldigt len mot huden men jag måste erkänna att det känns lite konstigt att gå omkring och känna att huden doftar choklad. Inte den fräschaste känslan på jorden om jag ska vara ärlig. Men… om ni befinner er på västkusten och ser en extremt ungdomlig människa med väldigt slät och mjuk hy som går omkring och doftar choklad så kan det vara jag ;D !

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s