Det ska va gött å leva, lätt å leva

Gött å lätt kan i alla fall matlagning va så här års. Det säljs finfin kokt helgskinka nu till påsk! Ja visst, man kan griljera precis som till jul men man kan också passa på att köpa hem bra svenskt kött till vrakpris och ha i frysen för att steka och grilla i vår och sommar.

Finfin lokalproducerad  skinka

Finfin lokalproducerad skinka

Krydda eller marinera precis som vanligt när det ska grillas på sommaren fast bara en kort stund. Sen är det bara att bryna helt lätt i stekpannan eller lägga på grillen för att få upp värmen, tillagad är den ju redan om du köper den kokt.

Brynt och klart!

Brynt och klart!

Jag köpte fina färskpotatisar från Cypern som fick stekas i ugnen i lite olja i 20 minuter, kokade broccoli och wokade lite grönsaker samt köpte en färdig sås för enkelhetens skull. Eller halvfärdig var den, en flaska Favoritsås från kylen i affären skulle blandas med grädde och kokas upp. Sen var det klart! Om man inte vill vara så lat som jag ville vara idag så kan man såklart göra en egen sås av skyn från skinkan.

Det är gott!

Det är gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s