Lägesbeskrivning just nu!

Jag har nu varit på mitt nya jobb som kock på förskola, skola och äldreboende i tre veckor och börjat att förstå mig på alla turer där. Det är jätteroligt! Vi lagar mat till 800 personer och det är fart och fläkt, många deadlines att hålla reda på, många matleveranser som ska gå på olika tider. Både väldigt unga och mycket gamla människor ska ha god och näringsriktig mat till frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat så man sitter inte och slöar till direkt.

Jag jobbar en hel del med specialkoster och där gäller det att ha fullt fokus så att alla får rätt mat i sina byttor. Vid tillagningen av en del maträtter kan man lätt ha 7-8 grytor med alternativa rätter på spisen samtidigt. Vissa dagar kan det var hektiskt i överkant men det är fantastiskt roligt, inspirerande och utvecklande!

Dessutom gör vi desserter till seniorerna varje dag och det är ett mycket roligt tillskott i arbetet för en som jag som inte jobbat mycket med det söta. Jag kanske slutar som dessertkock, vem vet? 😉

Kokning av blåbärssoppa!

Kokning av blåbärssoppa!

Glasstårtemaräng

Glasstårtemaräng

Om några veckor så bär det av till Stockholm igen. Kurs på Restaurangakademien är inbokad och tågbiljetter är inköpta. Jag kommer till huvudstaden på förkvällen om SJ är på banan och med på noterna och denna gången har jag bokat bord på Restaurang Farang på Norrmalm. Det ser jag fram emot! Det är en stor restaurang med 160 sittplatser och den är belägen i en gammal fabrikssal som tidigare tillhört Stockholms Elektricitetsverk. Där serveras mat med influenser från det sydostasiatiska köket från länder som Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Jag är inte så väldigt bekant med de smakerna så det ska bli jättespännande! Dessutom använder Farang sig av ekologiskt och närproducerat i stor utsträckning och det tilltalar mig. Jag gillar också att man kan beställa in flera rätter och dela runt bordet så man får många härliga smaker att njuta av! Här är en av Farang’s egna bilder. Krispig gris och palmsockerkaramell.

Farang

Farang och sydostasien på fredagskvällen och Restaurangakademiens härliga kök och kursen Jonas Träningsmat med Jonas Lundgren på lördagen. Mer om detta vid ett senare tillfälle. Sen är det ju Mello  med Måns och Heroes på kvällen. Javisst! Kanske finns det någon trevlig uteservering med storbilds-TV i stan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s