Antipasti i Karlssons kök

I fredags var det dags att bli lite bortskämd med god mat, gott vin och gött tjöt i min vän Karlssons kök. Vi gick i samma gymnasieklass för hundratals år sen och sedan dess har vi hållit kontaket mer och mindre regelbundet genom åren. Det är ju så med gamla vänner som man känner väl, det spelar ingen roll om det är två dagar sen eller två år sen man träffades, det är bara att ta vid snacket ungefär där man slutade sist.

Det blev en solig, skön kväll på Karlssons altan. Vi började med en fantastisk sparrissoppa!

Försommarlyx i Karlssons kök

Försommarlyx i Karlssons kök

Jag blev serverad sparrissoppa med en ljuvlig kallrökt laxkräm och ett glas god riesling. En perfekt start på kvällen! Vi var båda lite trötta efter en ganska intensiv vecka, men solen sken och vi hade inte träffats på ett tag så vi hade mycket att dryfta. Det är så härligt att man kan äta fantastiskt lyxiga måltider utan att det ligger alltför mycket jobb bakom och denna somriga kväll bjöds det antipasti på Karlssons soliga altan.

Härliga läckerheter på fint fat

Härliga läckerheter på fint fat.

Det serverades en salami med fänkålssmak och en med grönpeppar, parmaskinka, en god pesto, kapris, tomater och tunt mandolinskivad rödlök. Ljuvliga smaker! Till detta fick jag också njuta av en mjuk, mild, krämig ravioli med briefyllning i en tryffelsås! Ja, snacka om att bli bortskämd en dag i juni.

Ravioli i grönt sällskap.

Ravioli i grönt sällskap.

Ruccola och basilika kryddar och höjer smakupplevelsen och motionerar smaklökarna lite till medan de olika milda salladssorterna ger fräschör och pigghet och lättar upp den fyllda pastan som annars kan bli lite tung. Min kompis Karlsson hon kan hon! Dessutom så är hon en estet ut i fingerspetsarna så det blir inte bara gott utan också väldigt vackert dukade bord.

En fantastisk måltid!

En fantastisk måltid!

Vi drack ett franskt vin till denna lätta, fräscha och goda mat. En äkta fransos – Chateau Magnol. Ett spännande och balanserat vin till dessa fina smaker. Jag njöt av solen, av mångfacetterade smaker, konsistenser, mjukt vin, trevligt sällskap, vacker miljö, minst sagt varierande samtalsämnen och en vällagrad, god vänskap i Karlssons kök och altan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s