Potatisinbakad torsk

Detta receptet är hämtat från matdagboken.se. Jag hade sett det några gånger och tyckte att det lät gott men samtidigt lite krångligt att tillaga. Det var ganska lätt men jag ska ändå göra en korrigering till nästa gång.

Det som behövs är:

  • Torsk
  • Råriven potatis
  • Smör att steka i
  • Salt & peppar eller valfri krydda.
Råvarorna

Råvarorna

Tumregeln är – lika stor vikt potatis som torsk. 200 gram torsk och 200 gram riven potatis blir 1 rejäl portion. Sen smör att steka i – det är alla ingredienser till huvudkomponenten. Jag saltade potatisen och använde persillade till fisken. Persillade är en krydda med vitlök, persilja och salt men använd den krydda du uppskattar.

Klä in torsken med den rivna potatisen. Jag rev potatisen ganska grovt men nästa gång river jag den finare för jag tror att det blir lättare att hantera anrättningen då.

Fisk med potatisrock!

Fisk med potatisrock!

Smält smör i en stekpanna och lägg i potatis/torskbiffarna på medelvärme. Låt dem ligga i pannans värme ett tag så att de ”smälter” ihop. Vänd dem några gånger så att de blir gyllenbruna.

Låt dem bli gyllenbruna och genomstekta på medelvärme

Låt dem bli gyllenbruna och genomstekta på medelvärme

När man gillar att laga mat så är alltid en termometer en bra investering. Då behöver man inte gissa, utan man kan lätt bilda sig en uppfattning om huruvida maten är färdiglagad eller inte. Sen är det ju alltid en fråga om tycke och smak hur man vill ha sitt kött eller fisk men googla på innertemp på olika råvaror. Testa och prova och kom fram till hur du vill ha det och vad innertemperaturen ligger på då. Jag valde att släppa torsken ur stekpannan vid 56 graders innertemp. Då skivar den sig lite men är inte torr.

Portion med potatisinbakad fisk och en fräsch sallad.

Portion med potatisinbakad fisk och en fräsch sallad.

Servera gärna med en kall sås eller dressing som passar till fisk, lite smält smör eller ät och njut som det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s