Melanders Fisk i Söderhallen

Jag anlände till Stockholm strax före 11.00 igår förmiddag, lite försenade var vi men tåget hade i alla fall rullat hela tiden om än sakta på vissa sträckor. Denna gången jobbade Henrik så han kunde inte möta sin mama men jag hade ganska bra koll på vart jag skulle och hur jag skulle ta mig dit. Jag kan inte säga att tunnelbaneåkandet är en baggis för en som jag som är totalbefriad från lokalsinne, men denna gången visste jag att jag skulle ta grön linje.

Väggmålning i T-banan

Väggmålning i T-banan

Via Slussen och Gamla Stan gick jag så av vagnen vid Medborgarplatsen och sen var det bara några hundra meter att gå till hotellet där jag skulle bo. Himla bra!

Sen var det dags att se sig omkring lite i trakten och var tror ni då att man kan hamna om man är en matnörd som jag? Just det, saluhallarna på Söder, precis vid Medborgarplatsen! Jag hade tänkt att jag skulle luncha någonstans och när jag fick syn på Melanders Fisk på bottenvåningen i saluhallen så behövde jag inte fundera mera på var jag skulle äta.

Fina fisken!

Fina fisken!

Jag fick min plats i den ljusa och öppna restaurangen och jag hade inga som helst betänkligheter om vad jag skulle beställa in även om det var mycket som lät väldigt gott. Detta var dagens meny, onsdagen 4/11.

Mmm...meny!

Mmm…meny!

Medan jag väntade på Havets Vallenbergare så fick jag in en generöst tilltagen korg med gott bröd och till det äkta smör.

Gott bröd

Gott bröd

Sen kom huvudrätten in med sina klassiska smaker och tillbehör. Även denna portionen var generöst tilltagen och vacker att se på. Både moset och fiskbiffarna hade fantastiskt lena och goda smaker! Ärtorna hade fått sällskap av finhackad lök och skålen med härliga sötsyrliga lingon och den lilla citronklyftan gav extra karaktär åt anrättningen.

Havets Vallenbergare med klassiska tillbehör.

Havets Vallenbergare med klassiska tillbehör.

Åh, vad det var gott! Jag gick väldigt nöjd från restaurangen mot vidare matmöten i huvudstaden. Det är härligt att vara en smaknörd!

Sååå gott!

Sååå gott!

Melanders har också en bakficka i Söderhallarna där man kan ta sig något att äta och dricka och så finns det en delikatessdisk där man kan köpa med sig massor av godsaker hem.

Melanders!

Melanders!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s