Stockholm i mitt hjärta

Ojojoj, vilka goda dagar jag har haft i huvudstaden! Det finns ju så mycket att se, smaka och uppleva här och jag längtar fortfarande tillbaka fast jag ännu inte har åkt härifrån.

Jag har ett digert arbete framför mig när jag ska redovisa alla härliga upplevelser från dessa fyra novemberdagar i Stockholm. Onsdagen började med lunch på Melanders Fisk i Söderhallen och det kan du läsa om i gårdagens inlägg här på Matprat.

På onsdagskvällen åt vi gott på Bistro Bananas på Skånegatan där jag beställde in en av de godaste pizzor jag nånsin har smakat.

Bistro Bananas - god mat av fina råvaror.

Bistro Bananas – god mat av fina råvaror.

Tidigare under dagen besökte vi det ganska nyöppnade varuhuset Paradiset på Brännkyrkagatan. Jag var helt lyrisk! Allt är hållbart och välproducerat och mycket är ekologiskt. Dessutom är allting vackert upplagt på hyllorna och man kan köpa med sig god,färdiglagad mat hem eller som jobblunch om man har turen att ha nära till Paradiset!

Hållbart på Södermalm

Hållbart på Södermalm

Under torsdagen var Stockholm mitt och jag strosade runt en del. Tog tunnelbanan några stationer och gjorde några ”strandhugg” här och där. Roligt och spännande!

På kvällen hade vi beställt bord, närmare bestämt vid köksbordet på Pubologi i Gamla Stan. Oj, så många fantastiska smaker vi blev bjudna på under kvällen. Vi valde menyn med 8 rätter och utvalda drycker till det så vi fick många intressanta smaker med oss. Här är en fantastisk dessert med tillhörande dryck!

Obeskrivligt god dessert på Pubologi!

Obeskrivligt god dessert på Pubologi!

Jästa plommon, karamell, syltad ingefära och mandel. Till den blev vi introducerade i den japanska dryckesvärlden av en av Sveriges främsta sommelierer på japanska drycker. Och desserten bara växte i smak med detta tillbehör. Imponerande!

Så var det då den huvudsakliga anledningen till att jag begav mig till Stockholm denna gången. Fredagens besök på Restaurangakademien och dessertkurs med Joel Lindqvist! Jag skulle inte delta i kursen utan jag var där för att blogga och dokumentera i ord och bild.

12 konditorer och kockar (och jag) fick en massa kunskap och goda råd, användbara tips och mycket att ta med oss i vardagen till våra kök. Estetik och nya smaker fick vi med oss.

Läcker dessert i den nya skolan.

Läcker dessert av den nya skolan. Made by Joel Lindqvist!.

Yuzoglass, yuzogele, lakritscrumble och mjölkskinn. Lika gott som vackert!

Oj, vilka smaker och konstverk jag har fått uppleva dessa dagar. Nu återstår det bara att redigera alla bilder, skriva och beskriva, sortera alla upplevelser och återge dem så gott man kan.

Välkomna in till Sandahls Matprat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s