Årets Kock – Helsingborg nästa!

Nu är det dags för några timmars sömn och sen bär det av till Helsingborg och delfinal 1 inför Årets Kock 2016!

Totalt 18 kockar gör upp om finalplatser i två delfinaler, i morgon i Helsingborg och nästa vecka i Karlstad. I februari 2016 går sen Årets Kockfinalen av stapeln i Stockholm. Spännande!

I år så var det Thomas Sjögren från Swedish Taste i Göteborg som tog hem titeln, jag såg honom tävla i delfinalen i Halmstad i oktober 2014. Där gick han inte direkt vidare till final men antagligen gjorde det att han filade ännu mer på sina smaker och sitt upplägg och i februari i år så blev han Årets Kock 2015 på Gothia Towers i Göteborg.

Thomas Sjögren på sin väg mot Årets Kock 2015.

Thomas Sjögren på sin väg mot Årets Kock 2015.

Det är så roligt att vara på plats på tävlingarna och att se hur det jobbas i tävlingsköken. Det är roligt att se råvarorna, hur rätterna växer fram och hur kock och commis samarbetar i köket.

Jag hoppas dock att de har ändrat upplägget från finalen i Göteborg i februari då man hade satt juryerna mittemellan publiken och tävlingsköken och därmed gjorde det svårare för oss åskådare att ta del av hur det arbetades i köken. Det fanns säkert en tanke med det men det var ett klart nerköp för oss i den intresserade publiken.

Nåväl, det ska i alla fall bli roligt att åka till Helsingborgs Arena i morgon och se vem av de tävlande kockarna som direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm i februari. Övriga kommer att gå vidare på poäng så det är bara för alla att steppa upp och göra sitt yttersta! Här är en som gjorde det i februari i år!

Thomas Sjögren - Årets Kock 2015!

Thomas Sjögren – Årets Kock 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s