Årets Kock 2016 – ett steg närmare!

Jag måste erkänna att jag inte hade någon större lust att köra till Helsingborg i morse när jag vaknade. Jag har ett ganska tufft schema just nu och mina två ständiga följeslagare Ozzy och Nexus var goa, mysiga, varma och mjuka och jag hade gärna spenderat tid med dem.

Nexus

Ja, ni fattar. Nexus, en av mina kärlekar!

Jag hade en överläggning med mig själv om huruvida jag skulle ge mig av eller inte, men jag visste från början hur utgången skulle bli. Klart att jag måste åka! När en delfinal i Årets Kock äger rum i en stad hyfsat nära mig så kör jag dit såklart. Jag visste att jag var framme när jag såg detta fordon utanför entrén till Helsingborgs Arena.

Johnny Deerest!

Johnny Deerest!

Bonde och kock är numera förknippat med varandra och det är bra. Ursprunget är något vi alltid bör bära med oss, det är det som binder samman jord och bord, dåtid och nutid. Som väl är, så är allt detta en genomgående tanke i matlagnings-Sverige just nu. Restaurangköket och det offentliga köket tycks just nu gå hand-i-hand i det hänseendet. Det är också bra för framtiden!

I dag så presenterades det en massa fina rätter i delfinal 1 inför Årets Kock 2016. Den vinnande rätten hade en fin touch av Asien och innehöll fantastiska smaker från den delen av världen. När jag hörde presentationen av rätten så ville jag verkligen smaka!

Möte mellan Sverige och Asien. Jonathan Kasche direkt till final i Årets Kock 2016!

Möte mellan Sverige och Asien. Jonathan Kasche direkt till final i Årets Kock 2016!

Grattis Jonathan Kasche som till vardags jobbar på Stockholmskrogen Lilla Ego! Jaminsann! Där försökte jag för några veckor sen att beställa bord till min nästa Stockholmsresa i slutet av november. Det var fullsatt, så det sprack och det lär väl inte bli lättare senare. Lilla Ego har tre delfinalister i Årets Kock 2016. Jodå!

En är redan klar för final. Jonathan Kasche! Lägg det namnet på minnet, Det är en ung man med fokus på det som ligger i tiden i matlagning-Sverige. Det ska bli spännande att följa hans karriär!

Grattis! Direkt till finalen!

Grattis! Direkt till finalen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s