Vardag igen

Vi avslutade julhelgen med ett avslappnat stugmys tillsammans med min systers familj och blev bjudna på kaffe och nybakade scones med goda tillbehör i Mor Henri’s kök på söndagseftermiddagen.

20151227_142025

Nygräddade ljumma scones. Perfekt en snögloppig decembersöndag.

Lite småprat, lite summering av hur året som gått har varit för var och en, lite framtidsplaner och så en kaffetår ur en vacker servis från förra seklet. Kaffet smakade förföriskt gott ur de tunna, fina kopparna.

20151227_142006

Vacker finservis från flydda tider.

Söstra mi hade knåpat ihop väldigt goda praliner med bland annat valnötter, cornflakes och nougat. De var försvinnande goda, smälte i munnen men hade ändå lite crunsch i sig. Familjen hade också gjort läckra och snygga mozartkulor och så fanns det Tobleronealper och andra gotter att ta för sig av.

20151227_142215

Smaskens!

Den ena av mina konstnärliga systerbarn hade gjort den fina marsipangranen i mitten av godisfatet. Vi hade en riktigt mysig eftermiddag innan vardagen skulle ta vid igen. Eller nja, vardag och vardag – jobbet får vänta nån dryg vecka till.

20151227_142248

Lite närgången bild av det goda.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s