Bra känsla

Jag skulle köpa sockerärtor för att pröva ett nytt recept idag och fann då denna påse ärtor från Guatemala. Nu är jag ju vän av att köpa svenskt och närodlat så då ligger ju Centralamerika vanligtvis inte nära till hands men i detta fallet gjorde jag gärna ett undantag.

20160112_193657-1-1

Ärtor för en god och viktig sak.

När man köper dessa grönsaker bidrar man till att hjälpa kvinnor till självförsörjning i Guatemala. Genom att livsmedelsjättarna, i detta fallet Ica,  finansierar vattenledningar i byarna så kan familjerna få flera skördar om året, en stor sak i ett av världens fattigaste länder.

Jag mår bra, och blir glad av att kunna göra en insats om än liten genom att köpa mat av olika slag där en viss del av varans pris går till goda ändamål.  Heja alla livsmedelsföretag som driver positiva projekt i de delar av världen som behöver hjälpen mest. Jag väljer så ofta jag kan att köpa mat som är rättvisemärkt, fairtrade och så vidare.

Jag vill köpa produkter som bidrar till en bättre värld både för människor, djur, natur och miljö. Det är säkert inte många ören per produkt som går till ändamålen, men många bäckar små bildar en stor å. Eller i detta fallet – rejäla vattenledningar!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s