Vegorätt!

Bra!

Jag hade bara läst om TV-programmet Vegorätt och sett alla negativa tankar och idéer om detsamma.

Konstigt. Hur kan man reagera så?

Det är väl dags att man börjar snegla åt växtrikets håll på riktigt. Jag är lite förundrad. Jag jobbar i skolans värld, i detta fallet i gymnasieskolan där många är knasigt och hysteriskt fokuserade på kött. Precis om om de skulle dö om de inte fick kött till lunch en dag.

I ett vanligt liv och leverne, så behöver man 40 g protein som dagsbehov, det vill säga typ två skivor påläggsskinka. Per dag!

Hur tror ni att folk överlevde förr? Hate to brake it to you…. Om du är känslig, scrolla inte vidare, det kan bli ett läskigt svar…

KOLHYDRATER!!!!!

Typ bröd och potatis, rovor och kålrötter. Men vet ni vad? De blev inte curlade, åkte inte bil hit och dit utan gick och cyklade i stället. De drack och åt inte socker, typ läsk och godis.

En sak som jag dessutom gillar med TV-programmet Vegorätt! – Äntligen är det tjejer som står i centrum! Dessutom är det tjejer som vågar vara kvinnliga. Det behöver vi. Det sägs att vi är så jämställda men det tror jag inte speciellt mycket på. Titta på Årets Kock 2016, åtta tävlande, åtta män.

2016 – det borde vara annorlunda.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s