Skottdagen – 29 februari

Det är en lite speciell dag i dag.

Vart fjärde år är det skottår, så en dag vart fjärde år är det skottdag – och den infinner sig just idag, den 29 februari. Institutionen för språk och folkminnen skriver på sin hemsida; ”Vart fjärde år måste man sätta in en extradag, en skottdag, för att kalenderåret ska stämma med solåret. Ordet skott betyder ’något som skjutits in”.

Jag befinner mig i en situation där jag funderar lite extra över livet och dess förunderligheter. Livet pågår här och nu, och visst, man kan önska sig hit eller dit och man kan vilja ha det ena eller det andra. Men med de erfarenheter jag har här och nu så har jag bestämt mig för att vara nöjd med det jag har, jag vill vara lycklig för det som verkligen spelar roll på riktigt.

Lycka får man nog jobba på, det är inte helt säkert att den bara kommer springandes rätt som det är. Det är nog viktigt att bestämma sig för att se de gåvor man har och att vara glad för dem, och att vända sina tankar i rätt riktning.  Jag tittar på min familj, släkt, vänner och mina fina fyrbeningar, Ozzy, Lukas och Nexus och njuter av att få vara i deras närhet varje dag. Oj, vad de alla är värdefulla!

Kort och gott. Ta vara på det du har när du har det. Live while your alive!

That’s all folks!

20160115_155348

Lev ditt liv levande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s