Bönsallad

På skolan serverar vi en bönsallad varje dag, bland annat som en bra proteinkälla till dem som väljer det vegetariska alternativet. Det går åt som hejsan! När vi presenterar färgglada och vitaminsprakande sallader så går de år som smör i solsken, både elever och personal på skolan äter duktigt mycket av salladsbordet. Det är härligt! Idag blev det en enklare variant som skulle iväg till ett annat serveringsställe och sen ökades den på med mera godsaker.

IMG_20160302_142820

Enkelt och tydligt

Kikärtor/garbanzobönor i gott sällskap med kidneybönor och solrosskott. Sen ökade jag på salladen med hackad rödlök, majs, gul och röd paprika och fintärnat syrligt äpple.

20160302_084924

Fler godsaker är tillsatta i bönsalladen.

Det är väldigt inspirerande och roligt att få arbeta med salladsbuffén! I växtrikets underbara värld finns ju allt i form av smaker, former, färger och texturer och det mesta passar ihop. Konstigt att vi ska vara så dåliga på att skapa bra vegetariska alternativ med allt detta kunnande som finns i kock-Sverige och alla dessa fina, gröna råvaror.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s