Påskglädje

Myspys! Våfflor på altanen en gråkall låååångfredag. Gasolvärmaren jobbar, regnet smattrar på rutan. De äldre, de unga och vi mittemellan njuter av goda våfflor och gott sällskap och sitter länge och filosoferar och språkar om ditt och datt. När jag var liten så var långfredagen en långtråkig historia, då fick man hålla sig lugn och fin fast man bara längtade efter att få gå ut och smälla sina ettöres påsksmällare  🙂  Men det fick vänta till påskaftonen.

IMG_20160325_171651

En mysig långfredag tillika våffeldag.

På kvällen gjorde vi det lätt för oss vad gäller maten. Jag hade en laxsida som stektes i ugnen och så fanns det en bit fin och väldigt god, rökt najadlax i tunna skivor i kylen. Till det en hemgjord potatissallad (som jag köpt i en butik som kan mat), några tunna skivor rökt skinka och en fräsch sallad med gurka, småtomater och läskade vattenmelonbitar, ett ljumt vitlöksbröd och några såser. Desserter är inte min starka sida, jag hade faktiskt inte ens tänkt tanken vilket jag skämdes lite över…

Däremot hade jag tänkt på att köpa påskägg! Det spelar ingen roll om man är liten, stor eller mittemellan – alla blir glada för ett påskägg! Ingen dessert men lite söta godsaker i ett ägg.

IMG_20160325_191951

Påskägg till alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s