Gröna drinkar i olika färger

Grönt är skönt. Man kan experimentera hej vilt och skapa goda och nyttiga drinkar från frukternas och grönsakernas fantastiska skafferi. Min son Henrik kom i början av juni hemflyttandes (tillfälligt) från Stockholm till Varberg för att jobba på hemmaplan (?) vad det nu är när man bott hemifrån i 10 år. Men i alla fall ska han jobba här på Sveriges västra kust i ordets rätta bemärkelse, typ 35 meter från Västerhavet på Brittas Strandveranda.

IMG_20160613_064508

Brittas Strandveranda i surfarnas paradis Apelviken i Varberg

 

Med sig hade han en rymdraket.

Neeej då, men en typ juicer/råsaftcentrifug i kingsize. 😀 Jisses, vilken effektiv sak. Lite omständig att diska och lite rocketsciense var det att montera ihop tingesten men det är lätt och roligt att få sig en pigg och nyttig drink. Tyvärr kan jag inte delge dig recepten eftersom jag blev bjuden på härligheterna, den gröna drinken nedan innehöll extra allt och fick posera i gammaldags flaska flankerad av kaprifolblommor mitt i naturen.

IMG_20160615_120906

Grön drink i det gröna

Till frukost nästa dag serverades en röd drink från växtriket innehållande rödbetor, äpple, citron och persilja. Gott, fräscht och en perfekt början på en solig sommardag just i början av sommarlovet!

IMG_20160616_113210

Rödbetsdrink med söta inslag

Nu blir det till att testa och prova, en drink om dagen kan inte vara fel. I alla fall inte om man nördar loss bland allt grönt och skönt från växtriket. Gött liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s