One Planet Plate

WWF, Världsnaturfonden har instiftat en guide och märkning  för hållbara måltider som gynnar klimatet och den biologiska mångfalden. Med den kan vi få hjälp att se hur den mat vi väljer att äta påverkar jorden och vår levnadsmiljö.

oneplanetplate

Så här står det att läsa på WWF:s hemsida:

”Vi behöver förändra våra måltider för att klara oss med den enda planet vi har. Att äta inom ramen för planetens gränser med One Planet Plate är färgglatt, hälsosamt och spännande. Ett enkelt sätt att göra skillnad – en måltid i taget.

Du kan göra skillnad – en måltid i taget.

Basen i One Planet Plate kommer från växtriket. Om fisk och kött ingår ska de ha grönt ljus i WWFs guider. Givetvis ska även de viktigaste vegetabilierna vara hållbart producerade. Varje dag bidrar du till en bättre framtid genom att utgå från växtriket – om du äter kött och fisk, ha väl vald fisk och kött som krydda.”

Läs mer om detta på Världsnaturfondens hemsida, http://www.wwf.se och titta också in på http://www.matkalkylatorn.se Där kan du direkt se hur din måltid påverkar miljön genom.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s