Höstbestyr

Det har varit en händelserik höst, minst sagt.

I mitt jobb som kock på gymnasieskolan så ingår vi i höst i ett pilotprojekt. Vi har omskapat vår skolmatsal till skolrestaurang och serverar numera tre varmrätter varje dag plus en soppa med hembakat bröd och en stor salladsbuffé. Allt lagas från grunden med svenska råvaror där det går och cirka 40 procent ekologiskt. Vi lagar ca 3000 portioner varje dag men det är bara huvudkomponenten som går ut till alla de 14 skolor och förskolor som vi lagar mat till.

I våra matsalar på PS (Peder Skrivares Skola) serverar vi mellan 1200 och 1400 portioner varje dag så det kan vara lite svårt att beräkna hur mycket som går åt av de olika rätterna.

Det fungerar väldigt bra och det är mycket roligt att vi får vara kreativa och laga många olika maträtter.

Här hemma har vi fått två nya familjemedlemar så här är det minsann ingen ro och ingen vila! Här är våra två småherrar, Skrall och Smatt.

IMG_20191123_121507_878

Kattungarna har lite konstiga namn tycker kanske någon, men det har en historia. Huset som vi bor i och har bott i i 37 år byggdes 1937 av två bröder som hette Karl och Anders. En av dem var gift med Berta och de tre bodde, levde och verkade här i huset som numera är vårt. Detta har vi alltid vetat och vi vet också att det ofta har varit öppet hus med mycket kortspel och kalas. För några år sen var vi på en bjudning hos en granne och där träffade vi två personer som växt upp här ute på Näset och de mindes båda att de två bröderna kallades för Skrall och Smatt. Varför visste de inte, men jag tänkte att när det nu ska flytta in två nya brorsor i vårt hus så ska de få dessa namn. 😀

Vår hamiltonstövare Nexus, som nu hunnit bli drygt fyra år tyckte den första tiden att det där var lite skumma inkräktare, svåra att förstå sig på, men nu verkar han tycka att det är ganska kul med busigt sällskap.

20191123_175301(0)

Mattes hjärta Nexus. Så mycket kärlek!

Det har varit en väldigt grå och mörk november men till sist fick vi se lite sol och snö också. Nu är vi ju på västkusten så vintern stannade bara fyra dagar sisådär, men den kommer nog åter, får vi tro!

20191129_131410

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s