Nyår med husdjur

Nyårsafton är här och då vill man laga lite extra god mat, duka fint och kanske mysa till det lite mer än vanligt. Det är ju roligt att klä upp sig lite extra, gå på fest och umgås i goda vänners lag men i vårt fall har det inte blivit så på flera år. Detta för att vi har haft hundar som har hyperventilerat och varit helt skräckslagna av alla raketer och smällare som dånar och dundrar. All vår uppmärksamhet har gått åt till att försöka lugna och avleda och försöka att stänga ute ljud och ljus så gott det gått.

Det har blivit bättre på senare år tycker jag ändå, smällandet verkar i alla fall ha begränsats till 5-6 timmar på nyårsaftonens kväll, vilket i och för sig är länge det också om man har rädda djur, men förut kunde det smälla dygnsvis. Djuren som vi har nu är inte heller lika rädda som väl är, så vi kan slappna av lite mer nu för tiden i alla fall.

Jag förstår att det är festligt och en rolig tradition, jag tycker också att det är fint med fyrverkerier men jag lider med alla som är rädda, både människor och djur. Jag önskar verkligen att vi kan gå varandra till mötes och ändå försöka dra ner på smällandet. Kanske kan grannar bestämma en tid att träffas och glädjas åt fyrverkerierna tillsammans istället för att var och en ska ha sin lilla raketfest, det är ju bra både för ekonomin, miljön och minskar antalet skrämmande timmar för våra rädda husdjur.

Hur som helst så önskar vi er alla en riktigt trevlig nyårshelg och ett fredligt och roligt nytt år 2023!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s