Sallader

Melonsallad

När man är lite trött och sliten så här fram på vintersidan så kan det vara uppiggande och tröstande med lite varma, lena smaker och då är denna sallad mild och fin. Tärna meloner i ganska generösa tärningar, ta vilka sorter som helst och blanda gärna olika sorter. Krydda med kanel och flytande honung i den mängd du tycker är lagom och lägg i ganska mycket färsk koriander så har du en sallad som är både värmande och läskande på en gång.

Brysselkålssallad

Kålväxterna är ju några våra supergrönsaker här i kalla Norden och brysselkålen är en lite bortglömd kamrat tycker jag. Den innehåller massor av vitaminer (bland annat a,b och c-vitamin) och mineraler som kalcium och järn. Den är bra för immunförsvaret och är bakteriedödande. Dessutom är den god med sin lilla beska och här är ett recept:

Koka brysselkålshuvudena precis mjuka men så de har sin spänst kvar. Låt svalna och dela dem på mitten. Gör en vinägrett av olja, vinäger och lite flytande honung. Lägg finhackad vitlök, tunt skivad rödlök och brysselkålen i vinägretten och låt stå och dra en stund innan serveringen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s