Nyårsafton, smällkvällen, inte rolig för alla

Så nu har årets sista dag börjat. Många ser fram emot roliga fester, god mat, god dryck och trevligt sällskap i goda vänners lag. En lite extra rolig dag och en lite extra festlig kväll när man kanske klär sig lite finare än vanligt och alla är glada och förväntansfulla! En festlig kväll som ofta avslutas med raketer. Ja, jag vet. Det är vackert och det är en lite speciell känsla vid den där tidpunkten när det faktiskt blir ett nytt år och man skålar och önskar varandra allt gott och jag missunnar verkligen ingen att titta på fyrverkerier vid midnatt, men, när man har djur som är livrädda för detta oväsen och då menar jag livrädda, skakande, hyperventilerande, vettskrämda, då är nyårsafton ingen dag man ser fram emot. Ofta börjar det smälla på eftermiddagen och sen håller det på tills klockan är tre-fyra på natten. Det är ofta mer än tolv timmar av konstant skräck för djuren. Är det verkligen nödvändigt att det ska vara så? Varför inte göra som Marks kommun där fullmäktige beslöt att fyrverkerier bara får skjutas upp mellan 16.00 på nyårsafton till 01.00 på nyårsdagens natt. Ett bra initiativ som i alla fall minskar smällandet något. Eller kan man inte köpa lite finare raketer och skjuta upp tre lite dyrare i stället för tretton billiga. Som ni säkert har förstått av resonemanget så vill jag inte stoppa alla fyrverkerier eller vara nån surtant, men det vore skönt om vi kunde gå halva vägen var och underlätta den här kvällen för våra fyrfota vänner och deras familjer. Gott Nytt År alla!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s