Fairtrade och Kravmärkt

 

Kravmärkningen är vår mest kända miljömärkning för mat och ger oss en garanti för att varorna vi köper är ekologisk odlade och miljömässigt säkra. Krav tar hänsyn till natur, djur, miljö och människor och detta gäller mat från hela världen. Kravmärkta djur lever ett gott liv och det är något som jag tycker är väldigt viktigt. Man gör också naturen en tjänst eftersom man odlar utan kemiska bekämpningsmedel. Läs mer på http://www.krav.se                                                                                                                                                          

Fairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som ger människor i utvecklingsländer möjlighet att förbättra sina levnads- och arbetsvillkor.

När vi som konsumenter väljer Fairtrade-märkta produkter kan vi hjälpa till att förbättra villkoren, inte bara för människorna ekonomiskt utan också miljömässigt och inte minst att med att motverka barnarbete och diskriminering. Produkterna kanske kostar några kronor mer än icke Fairtrademärkta varor men de kronorna gör antagligen mer gott där de hamnar, till hjälp för familjer i utvecklingsländer, än förlusten av dem gör skada i din plånbok. Man kanske inte alltid kan eller vill prioritera att köpa Fairtrade men de gångerna vi gör det så gör vi ett bra val och vi kan göra skillnad för människor någonstans i världen! 🙂  Läs mer på http://www.fairtrade.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s