Räkna fåglar

Nu har det blivit sista helgen i januari, man fattar inte hur fort tiden går. Ändå känns det som att det var jättelänge sen det var jul och nyår.

Matgäster

Matgäster

Jag matar fåglarna jättemycket på vintern och nu när det har blivit snö och lite kallare så går det  åt en väldans massa fågelmat i min trädgård. Hittills har det gått åt 30 kilo solrosfrö, 5 kilo hampafrö, 1 hink talgbollar och snart 1 hink jordnötter. Det vimlar av fåglar och det gillar jag! 🙂 Jag hjälper dem med mat på vintern och de hjälper mig genom att käka myggor och annat småknytt på sommaren. Det är liv och rörelse i trädgården och så känner jag att jag gör en god gärning.

Nästan fullsatt restaurang ;)

Nästan fullsatt restaurang 😉

Nu är det i alla fall den helgen när man ska räkna vinterfåglarna. Det är Sveriges Ornitologiska Förening, SOF, som uppmanar oss att delta i fågelräkningen som pågår fredag-måndag sista helgen i januari. Man har med fredag och måndag för att även förskolor och skolor ska kunna medverka och det tycker jag är jättebra. Syftet med räkningen är att öka intresset för småfåglarna och att få fram uppgifter om förekomsten av olika arter och mängder fåglar vid fågelmatarna.

DSCN5929

Nu kan man ju så klart inte stå där och räkna alla individer hela helgen utan man får begränsa sig till att under exempelvis en timma skriva upp det högsta antalet individer av en och samma art som syns samtidigt vid fågelbordet. I dag har jag fyllt på ordentligt med mat till dem och i morgon ska jag vara alert och räkna in dem. Inrapporteringen kan göras på http://www.sofnet.org/vinterfaglar om du tycker att det skulle vara roligt att medverka.

DSCN5937

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s