Skolmat från grunden

Nu är vi igång i hundraåtti! Vi lagar mat från grunden och det är så himla kul! Det är ett tungt hantverk när man ska hantera dessa stora mängder, det nekar jag inte till, kroppen är trött ibland, men det får det vara värt när man tycker att det är roligt och inspirerande att gå till jobbet varje dag.

Idag tillagade vi köttfärslimpa och vad sägs om det här receptet? 80 kilo nötfärs (svenskt såklart), 14 kilo kokt, mosad potatis, 8 kilo lök och 12 liter vatten. Lite lönt va? 😉 Vi smaksatte den med fetaost och basilika, salt och peppar och den blev riktigt god. Till den serverade vi potatis, sås, lingon och vår salladsbuffé. Det vegetariska alternativet var en grönsaksgratäng med röda bönor och linser. Den var riktigt smaskig, varm och smakrik! Len men ändå med lite sting.

En del av salladsbuffén

En del av salladsbuffén

Det är verkligen intressant att man så tydligt märker att folk uppskattar att maten är lagad på plats. Det beror säkert på en mängd olika faktorer kan jag tro, dofterna sprids ju i huset när maten lagas och bara det gör nog att man lockas till matsalen. Det är ju också mycket prat om och väldigt inne nu med närproducerat, bra råvaror och så vidare och när vi själva lagar maten så har vi självklart bättre koll på var råvarorna kommer ifrån än när vi tar emot färdiglagad mat från ett annat kök. Vi som kockar blir säkert också mer motiverade att göra bra ifrån oss när vi personligen träffar våra matgäster varje dag och gärna vill att de ska vara nöjda.

Denna veckan har vi fått mycket beröm, både för huvudrätterna och för de vegetariska alternativen och det känns jättebra! Sen vet man ju att allt går upp och ner här i livet. Man kan inte vara på topp varje dag och alla kan inte vara nöjda jämt så det kommer dåliga dagar också. Men här och nu är det bra så då lever vi på det ett tag! 🙂

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s