Häst är bäst, ingen protest!

Stallet på kvällen är guld! Det är mysigt i stallet varje tid på dygnet, det finns alltid någon gosig pålle att pussa på eller mysa med lite extra. Men på, framför allt, lördags- och söndagskvällarna är det speciellt mysigt för då är det ingen trängselskatt i görningen i stallet.

Det är livat och glatt när man kommer in, men det är hästarna som väsnas då i sin iver att få mat och i sin rädsla att missa densamma. Sen är det så trivsamt när alla fått sin mat och står där och mumsar på sitt hö. Det finns en speciell rytm i det där tuggandet som är väldigt rogivande.

Vad vore livet utan djur och allt gott som följer med det kan man undra. Lite fattigare och lite mindre kärleksfullt, tror jag för min del. Det ger så otroligt mycket att ha djur i sin närhet, men nu är väl jag kanske partisk och enögd eftersom jag alltid har haft möjligheten att ha djur omkring mig, och det är ju inte allom givet av olika skäl.

Jag är tacksam för detta i alla fall. Idag har jag klappat och gosat lite med katt, hund och häst och så har jag matat och kollat in ett gäng småfåglar och jag känner mig lyckligt lottad som får vara en del av allt det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s