Abbekås Hotell och Hamnkrog

Vi tog en roadtrip i vackra Skåne i somras.

Jag hade kollat runt lite på nätet och antecknat några ställen som verkade fina att övernatta på och vi valde att stanna i Abbekås. Jag kände igen ortsnamnet från Edvard Perssons gamla sång om gåsen Joakim från Abbekås och var lite nyfiken på att se hur det ser ut i det lilla samhället.

Vi letade oss fram till Abbekås Hotell och Hamnkrog, parkerade bilen och hoppades på att det skulle finnas ett rum ledigt. Det fanns det, och vi checkade in direkt. Hotellet ligger som namnet antyder, precis nere i hamnen, inte många meter från vattnet. Rummet var möblerat med sköna sängar, två fåtöljer och ett litet bord och dekorerat med marint tema. Det var rent och snyggt och vi trivdes direkt. Dessutom var utsikten över den lilla hamnen och havet fantastisk.

På bottenvåningen fanns det en restaurang dit vi begav oss ganska snart. Vi blev varmt mottagna och blev visade till vårt bord. Det var fyra unga personer, två killar och två tjejer, som jobbade i matsal, bar och servis, alla mycket duktiga, trevliga – och proffsiga! Vi kände oss väldigt välkomna och väl omhändertagna, lite utöver det vanliga vill jag nog säga.

Från menyn valde vi stekt torsk med potatis och remouladsås. Killen som hade hand om vårt bord berättade att torsken var nyfångad och att flera av råvarorna kom från trakten. Han berättade för oss att vaxbönorna på tallriken var skördade så sent som för två timmar sedan och det gick inte att ta miste på att han verkligen var stolt över att kunna servera så färska grönsaker! Jag tyckte att det var jättecharmigt och maten smakade verkligen fantastiskt!

De pratade om härodlat, närodlat och därodlat. Definitionerna var – härodlat: egna trädgården, Abbekås och orterna runt om kring. Närodlat: delar av Danmark, Skåne, Halland, och Småland. Därodlat: Övriga världen, och där gjordes ingen skillnad på om det var från en annan del av Sverige eller från något annat land.

Efter maten tog vi en promenad vid havet i den ljumma sommarskymningen. Abbekås Hotell och Hamnkrog är verkligen ett fantastiskt ställe med jättegod och fräsch mat, en attraktiv matfilosofi och en hjärtligt mysig och duktig personal! Dessutom har de fina rum med sköna sängar och en härlig frukost på morgonkvisten. Vi återvänder mer än gärna och jag rekommenderar varmt alla att åka dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s