Morot med vårkänslor

Det är ganska konstigt egentligen. Den här moroten skördades säkert för ganska länge sen men nu när det börjar våras så skickar den ut små groddar över hela sin morotskropp. Det är rätt häftigt. Den känner att det är dags att föröka sig kanske, och kanske vill den hoppa ner i jorden igen till sina morotskompisar. Men se det går inte för sig för hon är numera en uppäten morot.

Morot med vårkänslor

Morot med vårkänslor

Det var kallt i vinden på vår promenad i dag. Nere vid havet piskade den isande nordanvinden upp vita gäss och mina stackars öron blev alldeles röda och granna som lysande lyktor i solen. Man hade fått hålla i hatten om man hade hatt’ en. Inne i skogen var det skönt, men som sagt, nordanvinden är kall vilket håll den än kommer ifrån. 😉

Hamninloppet i Norra Näs

Hamninloppet i Norra Näs

Och fyren som lyser upp tillvaron för oss sjöfarare på sommaren.

Fyren och en lugn hamnbassäng

Fyren och en hyfsat lugn hamnbassäng

Och så min kamrat och ständige sekreterare, hamiltonstövaren och kustjägaren Ozzy

Kustjägaren Ozzy

Kustjägaren Ozzy

Det var en riktigt skön promenad och vi blev ordentligt genomblåsta och vädrade. Vi fick se vårblommor av olika slag och vi har det så bra här eftersom vi har både skog och hav utanför husknuten. En och annan sommargäst har också dykt upp och det är ett vårtecken så gott som något.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s