King’s Hill i Kungsbacka

Igår kväll gick vi lite wild and crazy och satte oss på tåget till Kungsbacka för att äta och dricka lite gott och umgås i goda vänners lag. Vi började på puben som heter King’s Hill som ju är ett passande namn när man befinner sig i Kungsbacka.

King’s Hill är ett mysigt och gemytligt ställe mitt inne i Kungsbackas innerstad, bara ett stenkast från järnvägsstationen. Vi kom in i en mysig pub-lokal med en fin bar på bottenvåningen. Det var hockey på TV:n och det var bra tyckte några i vårt sällskap för då kunde man hålla koll på hur det gick för Frölunda. (Det gick bra idag). Eftersom vi var ganska många, 8 st, så blev vi visade upp till pubens övervåning där det fanns både soffgrupper och bord och bänkar i rustik stil. Det fanns också en lite mindre bar här på övervåningen och en balkong som fungerade som rökruta för dem som ville få lite ”frisk luft”. Vi köpte varsin god öl och satt och pratade över den.

King’s Hill har en mängd ölsorter och jobbar bland annat med microbryggeriernas ölsorter. Ett mikrobryggeri är ett litet bryggeri som vid öltillverkningen använder hantverksmässiga metoder och det startas fler och fler sådana bryggerier i landet. Det är roligt och bra för mångfalden och det är jättebra att lokala pubar stöttar de små bryggerierna. På King’s Hill kan du även få god öl från hela världen, till och med så långt bort ifrån som Hawaii. Det finns också ett stort utbud av whiskey, cognac och cigarrer och man kan få komma på provningar av öl, whiskey och cigarrer. Spännande!

Vi åt inte mat på King’s Hill denna gången men den pub-meny som fanns såg god ut och man verkar satsa på lokal/närodlat i den mån som går och det tycket jag är sympatiskt. Jag återvänder gärna dit och äter pulled pork av hickoryrökt gårdsgris eller planka från lokala odlare eller någon annan av rätterna från menyn. Det låter gott alltihopa. Man kan också få en dessert och en god kaffedrink eller annan drink på King’s Hill. Personalen på puben var trevliga, hjälpsamma och kunniga så det blir till att åka till Kungsbacka snart igen.

Det firades St. Patricks Day lite här och var på pubarna och vi såg en del personer med de karaktäristiska gröna, höga hattarna. Den 17/3 är egentligen St. Patricks Day men man får ju passa på att fira detta evenemang när man ändå är ute och kastar loss. Jag läste på nätet att enligt traditionen ska man bära gröna kläder denna dag och om man ser någon som inte är grönklädd eller inte har St. Patricks-accessoarer på sig så får man tillåtelse att nypa dem!? 😀 Synd att jag inte visste det igår…fast å andra sidan så hade jag inte heller gröna kläder så det kanske var lika bra att ingen visste om detta.

Gå gärna in och läs mer om King’s Hill på http://www.kingshill.me  Bilderna på interiörerna ovan är hämtade från King’s Hills egen hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s