När tulpaner uppför sig som tulpaner ska

Äntligen! För det första fann jag orange tulpaner! Jag bjuder nämligen in våren med orangea accessoarer i mitt kök. Det ska lysa och stråla i vår!

Hej svejs! Se på mej :)

Hej svejs! Se på mej 🙂

Jag älskar tulpaner och köper varje vår en hel del buketter i alla möjliga färger. De senaste åren har jag förundrat mig över hur egendomligt de beter sig nu för tiden. Tulpaner ska ha följande beteende: När de kommer i vasen ska det vara små knutna knoppar som sen spricker ut och öppnar sig mer och mer och blir som små skålar. Sen ska de vräka ut kronbladen i svulstiga former och liksom luta sig tillbaka. I sista stadiet tappar de bladen och det är en lika vacker process i blomningen, tycker jag. Och det visar på att blomman är frisk och sund och inte preparerad med en massa konstigheter.

Så här ska det se ut!

Så här ska det se ut!

Vad som har gjorts med tulpanerna de senaste åren vet jag inte men de har bara slagit ut till en lite ”lagom” modell och sen liksom torkat på stjälken och bara förstenats. Tråkigt och onormalt. Det skulle inte förvåna mig om de har preparerats på något sätt för att inte skräpa ner där de står, det är ju så klart bekvämt, men för min del kan jag i så fall hellre vara utan tulpaner än att de bara ska vara själlösa tråkmånsar som torkar till och knyter ihop sig innan de hunnit utvecklas till fullo. Nope! Jag vill ha The real deal! Tulpaner som lever sitt liv!

Orange vår!

Orange vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s