Karlssons kök

Är nyss hemkommen från metropolen Skene och Karlssons kök med myspys på hög nivå som vanligt! Vi snickrade ihop en Skagenröra till förrätt och så hade Karlsson själv gjort en god, varm, smakrik rotfruktspytt och sen stekte hon en förträffligt god fläskfilé till huvudrätt.

Skagenröra, nybakat bröd och lite bubbel

Skagenröra, nybakat bröd och lite bubbel

Japansk kockkniv tillsammans med vitlök och pepparrot

Japansk kockkniv tillsammans med vitlök och pepparrot

Tyvärr så valde kamerans batteri att tvärdö så jag fick inga bilder på den goda huvudrätten, men jag hann ändå att plåta den fina dukningen och den goda salladen som serverades till. Den bestod av broccoli, sallad, lime och rosépeppar och var en frisk och varm fläkt till pytten och det fina köttet som var ekologiskt och svenskt. Bra val, Karlsson!

Vacker välkomnande dukning

Vacker, välkomnande dukning

Efter maten tittade vi på Let´s Dance och mumsade på några riktigt goda chokladpraliner med kokospuder och flingsalt. Gött ska’t va på fredakwällen! 🙂 Och jodå, vi hann med lite vin också. En av flaskorna nedan var min födelsedagspresent så den fick åka med hem till Varberg idag, (den med ett rött keramikhjärta), men de andra två njöt vi av vid matlagningen, till köttet och till den mörka, goda chokladen.

Vin och sparade korkar

Vin och sparade korkar

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s