Köksmästarna

Jag har fått ett nytt favorit-TVprogram. Köksmästarna! Nu är jag ju nördigare än genomsnittet när det kommer till mathantering av olika slag, men detta programmet är riktigt roligt.

Sveriges Mästerkock har jag följt genom alla säsonger och det är också ett bra matlagningsprogram, men nu är snart fjärde säsongen slut och det har blivit lite hemvant och förutsägbart.

Kockarnas Kamp är också spännande och fartfyllt men där är det mest tekniska grenar eller vad man nu ska kalla det och kanske inte så mycket direkt matlagning. Det är väldigt roligt att se kockproffsen in action, de är ju otroligt skickliga, och man ”lär känna” en del nya personligheter som man inte känt till innan och det är alltid spännande. En och annan ny favorit dyker alltid upp.

Men i Köksmästarna pågår det matlagning av etablerade kockar och det är jättehärligt att titta på! Det ska bli roligt att följa dessa duktiga och ödmjuka kockar i vår och så är ju en av mina favoritkockar en av de tre i juryn och det gör inte saken sämre. Den jag syftar på är Paul Svensson och honom håller jag högt, mycket på grund av hans iver att låta grönsaker och rotfrukter komma i första hand i menytänket och för hans kunnande och vänlighet.

Han är matkreatör på Fotografiska Muséets restaurang i Stockholm och där var vi och åt en julmiddag kallad ”Sinnenas Jul” i december förra året och det kan du läsa mer om under rubrikerna högst uppe på denna sidan. Det var en oförglömlig upplevelse!

De andra två duktiga kockarna som tillhör domartrion är Karin Fransson och Johan Jureskog så det är idel smakkunnigt folk i TV-rutan i kanal 5 på torsdagar klockan 20- 21. Den timman flyger fort förbi men kul är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s