Lagd lax ligger

Lax på menyn i skolmatsalen! Det är alltid uppskattat när det står lax på matsedeln… nåja, nästan av alla i allafall. Några killar kom och tittade på maten och bestämde sig ändå för att gå till Willys och köpa färdigmat. Någon annan valde korvgryta som vi hade som alternativ, men fine, det är bara bra för då räcker laxen längre till dem som köar för att få en smakbit. Och det är många.

Salmo Salar o skolan dagen efter öringpremiären

Salmo Salar i skolan dagen efter öringpremiären

Till fisken blev det kokt potatis och en god kall sås baserad på mejeriprodukter och med dill och andra kryddor tillsatt. Vår salladsbuffé stod såklart redo för gästerna och så citronklyftor som tillbehör för den som så önskar.

Citron som tillbehör, lime och apelsin på salladsbuffén

Förberett. Citron som tillbehör, lime och apelsin på salladsbuffén

Jag blev bjuden på en sallad hos min kompis Karlsson för någon vecka sen som jag testade på salladsbordet både igår och idag. Jag gjorde inga stora mängder, för folk är ofta lite skeptiska till nya smakkombinationer i början, men den tog slut på ett tidigt stadium båda dagarna så den kör vi fortsättning följer på. Detta är receptet; broccoli i fina buketter, rosépeppar och finskivade kvartar av limeskivor.

Del av salladsbuffén. Längst upp till vänster; broccoli, lime och rosépeppar

Del av salladsbuffén. Längst upp till vänster; broccoli, lime och rosépeppar

På salladsbuffén; Ärtor, En bönsallad med svarta bönor, smörbönor, ruccola och sweet chili. Tomatsalsa, En sallad av rivna morötter och apelsin. Ovan nämnda Broccolisallad och En sallad med Haricots Verts, majs, rödlök och en enkel vinägrett. Och så förstås, Isberg, Rivna morötter och Pizzasallad. Varje dag ”The Big Three”

En riktig festmåltid på skolan en helt vanlig onsdag och Salmo Salar på menyn dagen efter fiskepremiären av släktingen Salmo Trutta Trutta. Som det kan bli… 😉

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s