Sol, vind och vatten

Sveriges framsida, porten mot Europa, Varberg, har visat sig från sin allra bästa sida denna påskhelg 2014. Sol, värme och prunkande vår har framträtt och lyst upp tillvaron för oss både bofasta, och de som valt att lägga sin tid här på Västkusten antingen bara för helgen eller mer frekvent.

Sol, vind och vatten

Sol, vind och vatten. Vy från Norra Näs.

Havet är ju en av våra största tillgångar här i Varberg. Inte många andra städer har havet så nära och ständigt närvarande som Varberg. Om man befinner sig i centrum så är havet bara ett stenkast bort, så nära att man promenerar till Fästningen och Strandpromenaden på mindre än fem minuter från Gallerian Trädgården om man går i sakta mak.

Varberg Fästning i soldis, sett från norr

Varberg Fästning i soldis, sett från norr

Visst, vintern kan vara bister och bitande. När den gråkalla nordvästan drar in över oss med stickande regn och isande vindar i november så håller vi oss gärna inomhus, men nu… Nu, står den välkomnande sommaren in för dörren, nu visar sig Varberg från sin mest generösa sida och bjuder in alla till havsbad, uteserveringar, torghandel, restaurangbesök, festliv, naturupplevelser, historiska teman och en hel del annat smått och gott som gör livet gott att leva.

Sommarn är på väg!

Sommarn är på väg!

Välkomna hit! 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s