Torsk i gott sällskap

”Blå fisk” är i ropet nu och det är jättebra eftersom det borgar för att vi ska få ett mer hållbart fiske och säkra bestånden av fisk. Läs mer om detta på http://www.msc.org  Där finns också många fina fiskrecept som är komponerade av Svenska Juniorkock-landslaget.

Här kommer ett recept på en Röd fisk. Detta gäller dock bara själva färgen på rätten, fisken är upptagen ur djupet på ett säkert sätt. Mängderna är inte exakta men lita på dina smaklökar. Du vet bäst av alla vad du tycker är gott! Jag använde fryst torskrygg men man kan såklart använda annan vitfisk också. Färsk fisk/ tinad fisk = snabbt lagat i ugnen. Fryst fisk funkar också men det tar längre tid såklart.

  • Lägg några torskryggar i en ugnsfast form, salta och peppra. Gärna med ”Five Peppers” från Santa Maria. Den innehåller svart- och vitpeppar, grönpeppar, kryddpeppar och rosépeppar. God, tycker en pepparälskare som jag! Salt och peppar är trots allt, egentligen det enda som behövs i kryddväg. Allt annat är en bonus.
Saltad och pepprad torskrygg

Saltad och pepprad torskrygg

  • Öppna en burk vita bönor i tomatsås och en burk konserverade körsbärstomater.
  • Blanda de två och avsmaka med salt, peppar, Santa Marias Mango Curry-krydda och sweet chilisås (eller sambal oelek om du vill hotta till det mera) och hackad persilja.
  • Häll tomatsåsen över torsken i formen och sätt in i ugn i 200 grader tills du tycker att torsken är lagom tillagad.

Om du kör 5:2 eller någon annan mager-matvariant så servera fiskrätten med en härlig sallad eller wokade grönsaker. För en komplett måltid så servera gärna ris, pressad potatis eller potatismos till också.

Smaklig måltid! Simma lugnt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s