Sveriges yngsta Mästerkock

God Afton!

I kväll tittade jag på ett avsnitt av Sveriges Yngsta Mästerkock. Det är verkligen imponerande att se hur dessa unga flickor och pojkar hanterar matlagningen och instruktionerna från mästerkockarna, Tina Nordström, Marcus Aujalay och Leif Mannerström.

Barnen är fantastiskt inspirerade av kockarna, men inte så fruktansvärt fulla av respekt som de vuxna Mästerkockarna är kan jag tycka, och det bådar gott för framtiden! Med det menar jag inte att man inte ska ha respekt för våra duktiga svenska kockar och deras kunnande, tvärtom så vill vi väl ha dem som förebilder och läromästare, det vill jag i alla fall, men barnen är så härligt framåt-tänkande och spontana och de har inte minsta tvekan om att de kan göra underverk vid spisen. Det är härligt att se!

Visserligen så är alla fina ord från barnen inövade på det sätt som de har lärt, men förhoppnings så spricker matlagningskreativiteten ut i ett samfällt halleluja och nästa generation matlagare gör gemensam sak i att lura etablissemanget och var och en vågar gå sin egen väg i matens och smakernas universum! I samklang med varandra och med respekt för varandras olikheter kommer de att göra underverk!

Kom ihåg var du läste det först! 🙂

Och ja, jag är precis lika lyrisk som jag låter över dessa ungar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s