Restaurang Gossip

När vi hade installerat oss på Hellstens Malmgård förra onsdagskvällen så tog vi en promenad på Stockholms gator med siktet inställt på den Bengaliska restaurangen Gossip på Skånegatan. Gossip ingår i kedjan Shanti som serverar äkta Indisk mat i sina fyra restauranger som förutom Gossip och Shanti Classic är Softcorner och Touch of Bengal.

Framme vid Gossip!

Framme vid Gossip!

Det fanns inte jättemånga sittplatser i restaurangen, kanske ett drygt 25-tal men vi fick en plats direkt och blev snabbt expierade av den vänliga servitören. Eftersom jag inte är speciellt hemma i de Indiska smakerna så bad jag honom rekommendera något från menyn. Jag hade läst följande på deras hemsida;” I Bangladesh (som området Bengalen hette tidigare om jag har förstått det rätt), så äter man sällan chicken tikka. Fisk, lamm och vegetariskt är grejen. Smaka loss och låt din värld växa sig större.

Menyn:

Dagens meny på Gossip

Dagens meny på Gossip

Jag blev rekommenderad att välja Lamm Biryani som du kan finna på menyn ovan och så beställde jag in en öl, Cobra som är en lätt och god Indisk öl som passade väldigt bra till maten som hade lite hetta i sig. Biryani är en bengalisk festrisotto, inget bröllop utan Biryani, kan man läsa på menyn ovan. Rätten innehöll massor av goda smaker som lök, vitlök, ingefära, kardemumma, kanel, lime och saffran. Jag fick in massor med mat, både lammfilé och lamm med ben ingick och det var mustigt, hett och gott. Vi tog in ett naanbröd också och så fanns det en mild youghurtsås och ett friterat ägg på tallriken.

Min fantastiska portion med Lamm Biryani och naanbröd. Cobra-ölen smakade bra till!

Min fantastiska portion med Lamm Biryani och naanbröd. Cobra-ölen smakade bra till!

Karlsson, mitt ressällskap, tog in Bengali Meatballs som är gjorda av malen lammfilé, koriander, mynta och chili och serveras med krossad, kryddig potatis, mango chutney och Pilao ris.

Nu är jag inte så van vid de här smakerna men det är roligt att upptäcka nya kryddor och framför allt nya kryddkombinationer. Allt detta som jag åt här på Gossip smakade fantastiskt gott! Det lockar till att experimentera med indiska smaker hemma i köket också. Det var ett mycket roligt möte med den bengaliska maten och jag vill gärna lära mig mer om detta!

Interiör från Gossip på Skånegatan

Interiör från Gossip på Skånegatan

Jag gillar den stora färgglade tavlan på väggen på bilden ovan, färgerna och bilderna är fina men bäst av allt är beskrivningen av ingredienserna på Mamma’s Linsgryta, Dhal. 

Ingredienserna är följande: Vitlök, ingefära, chili, salt, kärlek, gul lök!, Ja den bästa och godaste maten är nog alltid den som är gjord med kärlek!

Och så måste jag nämna den milda Cobra-ölen som passade så väl till den lite heta och smakrika maten. Den tog aldrig slut, och det brukar jag inte ha problem med 😉 Det var en evighetsöl även då jag tog klunk efter klunk för att få lite svalka i halsen och neutralisera hettan en smula. När jag tittade lite närmare på den så såg jag att flaskan faktiskt innehöll 660 cl så det var väl inte konstigt att jag var mätt när jag lämnade Gossip för denna gången.

Vi tog en skön promenad tillbaka till hotellet och fick några vackra vyer av bland annat Stockholms vattendrag innan vi nöjda och belåtna summerade dagen och såg fram emot den spännande morgondagen med finalen i Bocuse d’Or.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s