Pepparrotsglass!

Jag gillar pepparrot! Men även jag tycker att glass med pepparrotssmak låter konstigt. Men jag fick testa den här smakbomben hos mina snälla grannar igår, och vet ni vad? Den var jättejättegod!

God pepparrotsglass med en ljuvlig citronkräm i

God pepparrotsglass med en ljuvlig citronkräm i

Glassen kommer från Sia-glass i Slöinge i Halland och är baserad på mjölk och grädde. Den innehåller 2% pepparrot och en underbart god citronkräm. Glassen är frisk och god och så känner man de små pepparrotsbitarna i den. Pepparroten utmärker sig inte och tar inte över men man känner tydligt den distinkta smaken och det passar utmärkt ihop med syrliga citronkrämen och den lena, söta glassen.

Bildbeviset ;)

Bildbeviset 😉

Mina goda grannar, som jag fått smakprovet av, berättade att de hade använt den som tillbehör till stekt torsk. De hade lagt en liten klick av glassen på den nystekta fisken så glassen fick smälta ner över den varma fisken och det var en fin smakupplevelse tyckte de.

När jag gjorde lite research innan jag skrev detta inlägg så fann jag att finkrogen Gastrologik i Stockholm har använt sig av denna goda glass serverad med Salmalax och på andra sidor på nätet har jag också läst att den går fint att använda till rökt lax så nu är det bara att prova sig fram. Tydligen så säljs den inte i butik men vi som bor i närheten kan ju alltid ta en tripp till Slöinge och handla i Sia-glass egen butik. Det är väl ett perfekt utflyktsmål nu när sommaren nalkas, och ni som bor lite längre bort – besök oss i Halland vetja! Just glass kan ju vara lite svårt att transportera med sig, men stanna till och ta en glasspaus kan man ju alltid göra.

Spännande smakkombo, kryddig, söt och syrlig på samma gång.  Jättegott!

Spännande smakkombo, kryddig, söt och syrlig och len på samma gång. Jättegott!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s