Error på altanen

Inglasad altan. Stängda dörrar och fönster. Termometern strejkade och visade bara error-krumelurer istället för siffror. Mina stackars blommor som jag har i ett skuggigt hörn suckade tungt och till och med agaven, som är en ökenväxt, såg smått chockad ut i värmen.

Jag är INTE gjord för den här värmen utan jag är definitivt född på rätt del av planeten Jorden. Det vill säga här i norr där det för det mesta är svalare än vad det är idag. Jodå, jag tycker också att det är skönt och roligt med sol och fint väder, men för min del så får termometern gärna stanna på sisådär 22 grader.

När man jobbar i kök och drar på ugnar, grytor, spisplattor, vattenbad, diskmaskiner och annat värmande på morgonen, samtidigt som det är värmebölja ute så blir det liiiite ljummet om man säger så. Svetten lackar och frisyren limmar sig på kinderna, man får en fin hummerröd färg i ansiktet och byxorna sitter som klistrade mot kroppen. 😉 Då är kylrummen ens bästa vänner!

Nu hade vi sådan mat idag, potatis- och köttfärsgratäng, så att alla maskiner verkligen behövde vara igång så det var drypande hett i köket. Det är inte speciellt angenämt att arbeta i, men maten blev god, gästerna var fina i sina lätta sommarkläder och alla verkade nöjda så då är vi också nöjda.

Vi hade mycket frukter på salladsbuffén idag, det fanns en frisk, finhackad fruktsallad med äpplen, apelsiner, banan, lite kiwi, citron, cantaloupe-melon, vattenmelon och inlagd ananas. Den var passande för denna varma dag, gick åt som smör i solsken och var läskande och fräsch, sen hade vi en sallad med tunt skivad gurka, tunt skivade rädisor och lite vattenmelon, den var också riktigt somrig, lätt och krispig. Strimlad isberg och rårivna morötter finns alltid och likaså pizzasallad. Idag hade vi också en vit dressing, inlagd ättiksgurka och kokt brysselkål i helt naturell form.

Vissa elever i årskurs tre åt i matsalen hos oss för allra sista dagen på sin gymnasieskolgång och vi önskar alla våra fina avgångselever all lycka och framgång i sina liv!

Nu mina vänner ska jag sätta mig i skuggan, knapra på några riktigt salta jordnötter och öppna en kall goding, nämligen en Innis & Gunn. Gött ska’t va!

Innis & Gunn! En trevlig kamrat i sommarhettan

Innis & Gunn! En trevlig kamrat i sommarhettan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s