I granars skugga härskar evigheten

Gran. Jag är född och uppväxt nära skogen. Skog är trygghet. Speciellt granskog. Det finns ingenting så rofyllt som att befinna sig i gammal granskog, det är hemma för mig. ”I granars skugga härskar evigheten – utan tidspress kan du njuta hur länge du vill.” Så skriver Carina Solöga Högman i boken Växternas språk. Och det är sant.

Granskog! Inget slår den naturupplevelsen

Granskog! Inget slår den naturupplevelsen. Mäktigt! 

I natt, den heta natten som gick, hörde jag göken, västergök är bästergök, och så kom den åter… Näktergalen! Den sjunger så speciellt med sina många olika drillar. Fantastiskt! När man hör det är sommaren på gång på riktigt. Underbara, ljuva toner! Flera sommarfåglar såg jag på ingående under dagen, som svalan och sädesärlan, verkliga sommartecken båda två.

Det är ett konstigt år i år – alla växter vaknar och exploderar ut i blomning på en och samma gång. Men tur är det väl, att man inte kan styra över vädret, det är bara att njuta av allt det vackra och ta vara på tillfällena som ges!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s