I all min levnads dagar

”Alla dessa dagar som kom och gick – inte visste jag att det var livet.”   Så diktade  dagsversskrivaren Stig Johansson en gång.

Det blev inget blogg-inlägg igår heller. Livet kom emellan igen.

När man går i sin vanliga lunk i vardagslivet så tänker man sällan på förgängligheten, men ibland händer det saker som gör att man stannar upp och tänker efter lite extra och får anledning att tänka över sina livsval.

Kvällshimmel

Kvällshimmel 

Vad är det som är viktigt i livet och hur vill jag leva mitt liv? Vilken människa vill jag vara och hur ska jag göra för att leva så rikt som möjligt, så att jag inte står där när tiden är på väg att rinna ut och ångrar det jag gjorde eller kanske mest det jag inte gjorde. När jag säger att jag vill ha ett rikt liv så menar jag inte pengar utan en annan sorts rikedom som gör en människa glad, lycklig och nöjd med sin tillvaro. För mig är det viktigt med goda förhållanden till familj, vänner och andra medlevare, kärlek, skratt, ett roligt jobb, djur & natur, musik, att få skriva och förmåga att ta tillvara guldkornen och komma ihåg att uppskatta allt det goda i livet.

Nu för tiden ska ju alla vara så lyckade och lyckas så bra med karriärer och annat men det är inte samma sak som att vara lycklig. Vi har så många valmöjligheter idag och det kan också vara stressande. Vi jagar och jagar efter pengar,prylar, titlar, berömmelse och skönhet men ofta så glömmer vi nog att titta inåt och fråga oss själva vad som egentligen är den lycka vi vill komma åt. Innerst inne. Det gäller att finna vägen som leder hem. Hem till vårt eget hjärta.

Vägen hem

Vägen hem

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s