Stolt att presentera!

Det serverades lokalproducerat nötkött på Varbergs skolmats-scen idag!

Bra!

Bra!

Vi har serverat svenskt kött i stor utsträckning hela vårterminen och det är kul att kommunen nu steppar upp ännu ett steg och köper in kött från djur som är uppfödda lokalt. Jag pratade med tjejen som levererade köttet från Årnäs Kött & Chark och hon sa att det kommer ifrån gårdar inom tre mil från Varberg.

Det stod kalops på menyn och den serverades traditionsenligt med kokt potatis och rödbetor. Det vegetariska alternativet blev en smakrik, härlig gryta med kikärtor, kokosgrädde och lite annat smått och gott.

På vår salladsbuffé hade vi bland annat en sallad med broccoli, melon och rädisor och det är läskande en het dag sommardag som denna.

Rädisa, vattenmelon, galiamelon och broccoli

Rädisa, vattenmelon, galiamelon och broccoli

Nu sjunger läsåret på sista versen och snart är skolmatsalen tom om dagarna. Både elever, lärare och övrig personal får en välbehövlig ledighet och kan ladda batterierna inför kommande höst. Idag var det i alla fall liv och rörelse på skolan och i morgon avslutar vi läsåret på samma sätt som vi inledde det, med köttbullar och pasta.

Avstressat i skolmatsalen

Avstressat i skolmatsalen

Vi önskar våra fina avgångseleverna lycka till i sin framtid, och till alla andra – ett riktigt skönt sommarlov, en härlig semester och välkomna tillbaka i augusti igen!

Njuuuuut!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s